Gratis verzending vanaf €35

2 jaar garantie*

ELK PRODUCT IS UNIEK

Take care of nature

About us

Tijd voor Hout is ontstaan uit mijn voorliefde voor houten horloges. Bij mijn aankoop was ik altijd al kritisch. Ik wilde een houten horloge kopen zonder het milieu te belasten. En die passie wilde ik met jullie delen. Zo werd het idee voor Tijd voor Hout geboren.

Ik ging op onderzoek uit en ontdekte een aantal mooie, Europese merken, die CO2-neutraal produceren, investeren in herbebossing van het tropisch regenwoud en/of uitsluitend gebruikmaken van niet-bedreigde houtsoorten of gebruikt hout uit de meubelindustrie. Naast horloges ontdekte ik bovendien nog veel meer eerlijke houten items, zoals zonnebrillen, houten caps en woonaccessoires.

Toch bleef er iets knagen. Ik begon me steeds meer in hout als natuurlijke bron te verdiepen. Ik las steeds meer over illegale houtkap en de schade die ook de zogenaamde ’legale’ boomkap aanricht op de ‘longen’ van onze aarde.

Per jaar verdwijnt bijna 7,9 miljoen hectare natuurlijk bos. Dat is ruim twee keer Nederland. De overgebleven bossen (ook delen van het beschermde bos!) worden bedreigd door ontbossing, voor de productie van hout, papier, palmolie en soja en voor mijnbouw.

‘Alleen’ kritisch inkopen was niet langer genoeg voor mij. Ik wilde wat extra’s doen. En ik wilde ook jullie de gelegenheid geven om op een laagdrempelige manier iets extra’s terug te doen voor de natuur.

Voor elk product dat jij aankoopt laat ik standaard een boom planten. Ook krijg je de kans om iets extra’s te doen! Wanneer je een houten item uit de webshop koopt kun je er voor kiezen om een of meerdere extra bomen laten planten. Op die manier kun je jouw aankoop 100 % CO2 neutraal maken.

 

Genieten van hout voelt beter wanneer je iets extra’s terugdoet voor de natuur!

 

Deborah Van Bezu

Tijd voor Hout plant een boom

voor elk verkocht houten item

Hout is een prachtig product, waar we graag van genieten. Maar dan wel zonder het milieu te belasten. Daarom laat Tijd voor Hout voor elk verkocht product een boom planten. Tree Nation is onze partner in deze.

Je plant bij aankoop niet alleen een boom, je krijgt ook de mogelijkheid om te kiezen in welke regio en van welke boomsoort je graag een boom wil laten planten. Ook heb je de mogelijkheid om extra bomen te laten planten. Zo geef je wat extra’s terug aan de natuur.

Tijd voor Hout werkt met  merken die producten leveren met van hoge kwaliteit en het belangrijk vinden om iets terug te doen voor de natuur.

Natuurlijk zorgen wij standaard voor een CO2-neutrale verzending. Daarnaast geeft Tijd voor Hout jou de mogelijkheid om je aankoop 100% CO2 neutraal te maken door het planten van extra bomen.

Tijd voor Hout werkt alleen met merken die respect tonen voor de natuur.
Lees hier over onze merken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Petten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Accessoires 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  horloges 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  zonnebrillen

 

“be a force of nature”

 

Recent views

Showing 1–4 of 164 results

0