Gratis verzending vanaf €35

2 jaar garantie*

ELK PRODUCT IS UNIEK

Take care of nature

De Merken

WoodMe (Horloges)

 

WoodMe  is een Deens merk dat houten horloges maakt. De WoodMe-horloges zijn uitsluitend gemaakt van hout dat niet wordt vermeld op de CITES-lijst met bedreigde soorten. CITES is de Engelse afkorting voor Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora.Veel van het door Woodme gebruikte hout is afgedankt hout of afvalhout uit de hout- en meubelindustrie. Zeer kleine stukjes hout worden gebruikt om een ​​houten horloge te maken

Retrostiel (Horloges en zonnebrillen)

 

Retrostiel is een Duits merk dat houten horloges en zonnebrillen verkoopt.

Retrostiel maakt alleen gebruik vanlokaal beschikbaar hout of bamboo soorten die niet worden bedreigd door overexploitatie of ontbossing. In samenwerking met OroVerde plant Retrostiel voor elk verkocht product één boom in Guatemala om deze prachtige bron te behouden. Retrostiel kiestbewust voor  lokaal hout zoals perenhout, eikenhout, esdoornhout, walnoot of zelfs bamboo, allemaal soorten die vanwege hun voorraad of hun groeisnelheid geen risico vormen voor overexploitatie of ontbossing.

Gufo Design(Horloges)

Gufo Design is een Italiaans merk dat houten horloge smaakt. Gufo Design maakt alleen gebruik van milieuvriendelijk hout en produceert Co2 neutraal.

Nordskov (Horloges)

Nordskovis een Deens merk dat horloges vervaardigt. Voor elk verkocht product plantNordskov vijf bomen op verschillende plaatsen in de wereld,zoalshet Braziliaanse Atlantische woud.In Pontal de Paranapanema, gelegen in het Atlantische Woud, heeft de omvang van de ontbossing slechts 3% van het bosoppervlak achtergelaten. Ondanks dit extreme niveau van ontbossing, herbergt het Atlantische Woud nog steeds een schat aan biodiversiteit en heeft het een groot potentieel voor koolstofvastlegging.

Wooden Amsterdam ( Accessoires)

Wooden Amsterdam doneert 1% van detotale inkomsten aan Trees for All.

 

Trees for All is een erkende Nederlandse stichting met CBF-Keur. De bijdragen worden geinvesteerdin de compensatie vankoolstofdioxide,het planten van bomen, het creëren van nieuwe bossen en de bescherming van bestaande bossen. Deze projecten zorgen tevens voor extra inkomsten voor de lokale bevolking en dragen bij aan het herstel van de natuur en het milieu. Bovendien is Trees for All de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland.

Wood Wide City (Skylines)

Wooden Wide Cities is een Nederlands merk dat houten skylines produceert, ze maakt daarbij  uitsluitend gebruik van milieuvriendelijk hout met Fsc keurmerk,.

EERLIJKE HOUTEN ITEMS DIE HET MILIEU NIET BELASTEN

Is een uniek houten item echt iets voor jou, ben je op zoek naar een origineel cadeau voor een
vriend of vriendin en wil jij met jouw aankoop iets terugdoen voor de natuur? Dan is dit je kans!

Lees wat onze merken doen voor herstel van de bossen en de vergroening van de aarde

 

“be a force of nature”

 

Recent views

Showing 1–4 of 164 results

0